Начальника медпункту в/ч Нацгвардії у Львові покарали за допомогу “відкосити” від призову

Франківський районний суд міста Львова розглянув справу про звинувачення начальника медичного пункту військової частини Національної гвардії України у зловживанні впливом. Військовий медик пообіцяв призовникові, приписаному до Яворівського територіального центру комплектування, допомогти “відкосити” від строкової служби армії.

Про це “Ділу” стало відомо із вироку, опублікованого в державному реєстрі судових рішень.

За свої послуги начмед військової частини попросив 2 тисячі доларів, частину з яких, за його словами, начебто, потрібно передати певним посадовим особам призовної комісії. Парубкові він пообіцяв звільнення від призову в зв’язку із визнанням його непридатним до військової служби за станом здоров’я.

17 березня 2021 року неподалік від військової частини на вулиці Княгині Ольги у Львові в салоні автомобіля відбулася передача грошей. Після цього хабарника затримали правоохоронці, проти нього було відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 369-2 КК України. Санкція цієї статті передбачає як позбавлення волі строком від 2  до 5 років, так і штраф у розмірі від 2 до 5,5 тисяч  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 34 до 93,5 тисяч гривень).

Свою вину затриманий визнав беззастережно та у червні 2021 року уклав угоду з прокурором про визнання винуватості, зокрема щодо узгодженої міри покарання — штрафу у розмірі 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів, що становить 68 тисяч гривень.

Суддя Франківського районного суду Світлана Мартьянова своїм вироком затвердила укладену угоду та призначила засудженому узгоджене покарання покарання. Окрім 68 тисяч гривень штрафу, хабарник заплатить понад 8 тисяч гривень відшкодування за проведені експертизи під час розслідування цієї справи.

You may also like...