Начальника територіального сервісного центру МВС України затримано за підозрою у пособництві в одержанні хабара працівниками прокуратури

Генеральною інспекцією Генеральної прокуратури України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання працівниками прокуратури Чернігівської області неправомірної вигоди.

У ході досудового розслідування, яке здійснюється Головним слідчим управлінням Служби безпеки України за оперативного супроводу Головного управління «К» Служби безпеки України, перевіряються обставини вимагання працівниками прокуратури Чернігівської області за пособництва начальника територіального сервісного центру МВС України неправомірної вигоди в сумі 20 тис доларів США за вирішення питання щодо перекваліфікації дій обвинуваченого на менш тяжкий злочин.

Після передачі 12.03.2019 чергової частини неправомірної вигоди в сумі 2 тис доларів США, зазначеного пособника затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі тривають першочергові слідчі та процесуальні дії спрямовані на перевірку причетності до вчинення злочину працівників прокуратури.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...