Начальника управління Луганської ОДА підозрюють у службовій недбалості під час ремонту мосту на КПВВ «Станиця Луганська» 

За процесуального керівництва прокуратури Луганської області повідомлено про підозру начальнику одного з управлінь Луганської обласної державної адміністрації у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, під час проведення підрядних робіт з ремонту пішохідного мосту через р. Сіверський Донець на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» значно завищено їх вартість. На даний час пункт пропуску через лінію розмежування залишається єдиним у Луганській області.

Встановлено, що посадовцем не забезпечено проведення аналізу цін на будівельні матеріали та не перевірено об’єми виконаних робіт. Керівник управління неналежним чином визначив вартість будівництва об’єкту інфраструктури за бюджетні кошти, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Експертизами встановлено, що вартість будівельних робіт мосту завищено на суму понад 3,3 млн грн. Бюджетні кошти були надлишково сплачені на користь підрядної організації без належних підстав.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Триває проведення слідчих та інших процесуальних дій з метою встановлення всіх причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Луганській області, оперативний супровід – управлінням стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Нацполіції України.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області 

You may also like...