Начальника відділу Держпродспоживслужби в Донецькій області викрито на хабарі (фото)

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області та оперативного супроводу Нацполіції викрито та 23 грудня 2019 року затримано начальника відділу Покровського районного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області під час одержання хабара. Грошові кошти виявлено та вилучено в автомобілі у ході обшуку.

За даними слідства, вказана посадова особа, ймовірно, вимагала від місцевого підприємця неправомірну вигоду у сумі 42 тис гривень за оформлення та видачу дозвільних документів для участі в тендері на постачання продуктів харчування державним установам.

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання про оголошення підозри за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Генеральна прокуратура України

You may also like...