Начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС за хабар засудили до 5,5 років в’язниці

Начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Державної служби надзвичайних ситуацій України у Закарпатській області засудили до 5 років і 6 місяців позбавлення волі  з конфіскацією всього майна.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 21 жовтня.

26 червня 2014 року до правоохоронних органів із заявою звернувся директор ТОВ «Охоронні системи ЛТД» про те, що начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Управління ДСНС України у Закарпатській області вимагає від нього 21 тис. грн за погодження актів прийняття до експлуатації систем протипожежного захисту та виконаних робіт з вогнезахисного обробляння – спального корпусу та ресторану «Бокораш» санаторію «Гірська Тиса» ЗФ ТОВ «Готіс» у селі Кваси, Рахівського району. Наступного дня після заяви чиновник отримав 10 тис. грн завдатку. На початку липня він підписав акти і отримав решту 11 тис.

В судовому засідання чоловік вину не визнав і просив виправдати його за відсутністю складу злочину.

Але суд вирішив, що вина знайшла своє підтвердження в судовому засіданні і доведена повністю поза розумним сумнівом. Показання заявника підтверджені іншими доказами.

Суд не взяв до уваги доводи адвоката щодо несвоєчасного відкриття судових ухвал на проведення НСРД. Суд зіслався на постанову Верховного суду від 25.06.2019, що ухвала слідчого судді про надання дозволу на проведення НСРД не є доказом у кримінальному провадженні.

Твердження про провокацію, як вважає суд, спростовуються результатами НСРД, що обвинувачений мав умисел на отримання коштів і переконав заявника, що без передачі винагороди питання вирішено не буде.

You may also like...