Начальника виправної колонії на Запоріжжі та підрядника судитимуть за розтрату більше ₴800 тис. бюджетних коштів

Прокуратурою Запорізької області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника однієї з установ виконання покарань Запорізької області та директора підрядної організації за фактом заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах, та видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч.5 ст.191, ч.2 ст.366 КК України).

За даними слідства, керівник виправного закладу та директор ТОВ, за попередньою змовою, заволоділи бюджетними коштами при проведенні капітального ремонту їдальні установи виконання покарань.

У 2019 році виправний заклад уклав ряд договорів із підрядним підприємством на реконструкцію адміністративних приміщень у строк до кінця року, однак роботи виконані не були, про що свідчить висновок будівельно-технічної експертизи. Незважаючи на це, начальник виправної установи підписав акти виконаних робіт та платіжні документи з переведення бюджетних коштів на рахунки підприємця.

Таким чином за неіснуючі підрядні роботи державна установа виконання покарань сплатила понад 800 тис грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Запорізької області

You may also like...