Начальнику центрального відділення держбанку у місті Києві повідомлено про підозру у заволодінні коштами громадян у сумі понад ₴1 млн.

За даними слідства, підозрювана, перебуваючи на посаді керівника центрального відділення державного банку, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою з іншими працівниками відділення, незаконно заволоділи грошовими коштами клієнтів банку.

Спільники фігурантки, використовуючи чужий логін і пароль, отримали доступ до автоматизованої банківської системи та без відома клієнтів банку змінювали інформацію, яка обробляється в системі. В результаті зловмисники створювали офіційні банківські документи і проводили фіктивні операції із зняття готівки з карткових рахунків потерпілих. Після цього гроші передавалися начальниці відділення, яка розпоряджалась ними на власний розсуд.

На теперішній час потерпілими визнано 19 осіб, яким спричинено матеріальну шкоду у сумі понад 1 млн гривень.

Дії зловмисниці кваліфіковано за ч. 3 ст. 191 КК України. Наразі перевіряється інформація щодо заволодіння підозрюваною ще 9 млн гривень коштів клієнтів.

Крім того, в межах слідства також буде надана правова оцінка діям інших працівників банку, задіяних у розкраданні коштів.

Досудове розслідування здійснюється Голосіївським управлінням поліції ГУНП в місті Києві.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...