Направлено до суду обвинувачення групи осіб, підозрюваних у вчинені замаху на вбивство киянина та підпалу авто адвоката (фото)

Під час обшуків поліцейські вилучили зброю, набої, а також електродетонатори та вибухові речовини. Крім того, правоохоронці виявили автомобільні номерні знаки «прикриття», які зловмисники використовували  на автомобілях для відстеження руху потерпілих.

Слідчі ГСУ Нацполіції за процесуального керівництва офісу Генерального прокурора завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо замаху на вбивство та підпалу автомобіля.

Поліцейські з’ясували, що фігуранти у лютому цього року виготовили вибуховий пристрій та встановили його на автомобіль киянина.

Вибуховий пристрій члени злочинної групи привели в дію за допомогою дистанційного пристрою. Метою фігурантів було вбивство чоловіка. На щастя, потерпілий залишився живим.

Крім того, слідчі  встановили, що зловмисники причетні до вчинення ще одного злочину, який вони скоїли у липні 2018 року.  Зокрема  фігуранти шляхом підпалу знищили автомобіль адвоката. Транспортний засіб знаходився на території столичного підземного паркінгу. В результаті потерпілому заподіяно майнову шкоду на суму майже три мільйони  гривень.

Під час проведення обшуків за місцями проживання підозрюваних поліцейські вилучили два автомати, три пістолети, дві помпові рушниці, а також майже 1 500 набоїв до вогнепальної зброї різних калібрів. Крім того, виявлено  запали до гранат, електродетонатори та 300 грамів пластичної вибухової речовини.

Також правоохоронці вилучили автомобільні номерні знаки «прикриття», які використовувалися  на автомобілях для відстеження руху потерпілих.

Наразі обвинувальні акти щодо двох фігурантів та їхнього спільника направлено до суду. Їм інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, п.п. 5, 6, 11, 12 ст. 115 (Замах на вбивство), ч. 2 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 263-1 (Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв) Кримінального кодексу України.

Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Оболонському районі столиці внаслідок вибуху машини постраждав.

Управління комунікації Національної поліції України
(За матеріалами Головного слідчого управління НПУ)

You may also like...