Направлено до суду обвинувачення стосовно мешканки Луганщини за участь в проведенні так званого «референдуму» про «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно мешканки м. Гірське Луганської області за фактом вчинення нею кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Досудовим розслідуванням установлено, що у травні 2014 року громадянка України погодилася взяти участь у проведенні 11 травня 2014 року на території м. Гірське Луганської області так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР» у якості члена виборчої комісії.

Під час проведення незаконного «референдуму» на виборчій дільниці, яку розташували в приміщенні будинку культури «Україна», дана особа виконувала функції члена комісії, зокрема, здійснювала облік осіб, які брали участь у голосуванні, а також видавала їм бюлетені, здійснювала підрахунок голосів, а у подальшому приймала участь у складанні відповідного протоколу.

Під час досудового розслідування підозрювана повністю визнала свою провину у вчиненні кримінального правопорушення, щиро розкаялася та активно сприяла розкриттю злочину.

Наразі обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні разом з угодою про визнання винуватості направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області 

You may also like...