Направлено до суду обвинувальні акти стосовно трьох так званих «служителів Феміди», які перейшли на сторону окупаційної влади «ЛНР»

На Луганщині направлено до суду обвинувальні акти стосовно трьох так званих «служителів Феміди», які перейшли на сторону окупаційної влади «ЛНР», підконтрольної РФ

Прокуратурою області здійснювалось спеціальне досудове розслідування у кримінальних провадженнях стосовно трьох суддів терористичної організації «ЛНР» за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 109 КК України (дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України, встановленого Конституцією України).

Досудовим розслідування встановлено, що вказані особи, будучи суддями Краснолуцького міського суду та Жовтневого районного суду м. Луганська Луганської області беруть участь в діяльності так званої «судової гілки влади «ЛНР» та приймають незаконні рішення від імені псевдореспубліки, чим порушують Конституцію України та інші законодавчі акти України.

У ході слідства 17.10.2018 вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 109, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 110 КК України.

За результатами спеціального досудового розслідування у грудні направлені обвинувальні акти до суду: стосовно судді Краснолуцького міського суду до Новопсковського районного суду Луганської області, стосовно двох суддів Жовтневого районного суду м. Луганська – до Троїцького районного суду Луганської області.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 109 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років; санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...