Направлено до суду обвинувачення стосовно співорганізаторки незаконного «референдуму» у Станично-Луганському районі

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно громадянки України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

У ході досудового розслідування встановлено, що у травні 2014 року вказана особа брала участь в організації на території селища Герасимівка Станично-Луганського району проведення незаконного «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР».

Перебуваючи на так званій «виборчій дільниці», розташованій в приміщенні Будинку культури, жінка отримала від невстановлених осіб бюлетені, провела інструктаж про порядок проведення псевдореферендуму з «членами комісії» та передала їм бюлетені для голосування.

У день голосування, 11.05.2014, на «голову виборчої комісії»покладалися обов’язки з координації та контролю за діяльністю так званої «дільниці».

У подальшому жінка особисто підписала протокол про результати проведення так званого «референдуму» та передала їх невстановленій особі для оголошення результатів та подальшого створення так званої «Луганської народної республіки».

Оскільки під час досудового розслідування жінка повністю визнала свою провину у вчиненні кримінального правопорушення, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Наразі обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні з угодою про визнання винуватості направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...