Направлено до суду справу щодо незаконного заволодіння особливо цінними землями НААН

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою Генеральної прокуратури України затверджено та скеровано до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно 9 осіб у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння особливо цінними землями Національної академії аграрних наук України (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України, а також ч. 1 ст. 366 КК України).

За версією слідства, службові особи Національної академії аграрних наук України та її структурних підрозділів, Головного управління Держземагентства в Київській області, а також радник президії НААН від СБУ у період з вересня 2013 року по вересень 2014 року, шляхом зловживання службовим становищем, заволоділи 138 земельними ділянками площею понад 13 га, які були сформовані внаслідок вилучення особливо цінної землі ДП Дослідне господарство «Чабани» ринковою вартістю понад 42 млн грн.

Вказані земельні ділянки розташовані на території Гатненської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювало НАБУ.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Генеральна прокуратура України

You may also like...