Нардепа і олімпійського чемпіона Беленюка расисти намагалися спровокувати на конфлікт

До бійки справа не дійшла.

Народного депутата від партії “Слуга народу”, олімпійського чемпіона з греко-римської боротьби Жана Беленюка невідомі намагалися спровокувати на конфлікт у центрі Києва.

Нардепа Беленюка расисти намагалися спровокувати на конфлікт у центрі Києва (оновлено)

Фото: Lb.ua

Про це він повідомив у фейсбуці.

За словами нардепа, чоловіки викрикували расистські образи.

“Кілька хвилин тому, невідомі мені молодики, підійшовши до мене в центрі Києва (Печерск), намагалися  спровокувати конфлікт! Викрикуючи образливі речі типу: «чорна мавпа щось знає про патріотизм?!» та «вали до Африки!».  Слава Богу, до бійки справа не дійшла, тож зі мною все нормально, але… 1. Мені цікаво, чи українець я для свої держави, які критерії патріотизму існують в ній?! 2. Наскільки Олімпійський чемпіон може себе безпечно почувати в своїй Батьківщині і в рідному місті?! 3. І чи нормально в європейській державі чути образливі речі людям, які кладуть життя на її прославляння?!” – написав Беленюк.

Правоохоронці встановлюють обставини інциденту, повідомили в Нацполіції.

“Сьогодні, 13 серпня, під час моніторингу мережі інтернет поліцейськими була виявлена публікація, в якій один із народних депутатів України повідомляє про інцидент, що стався з ним у центрі столиці. Правоохоронці встановлюють обставини події та причетних осіб”, – йдеться у повідомленні.

Зазначажться, що подія зареєстрована у Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень Печерського управління поліції. Після проведення перевірки їй буде надана правова кваліфікація.

Нагадаємо, Беленюк став олімпійським чемпіоном Ігор у Токіо. У фіналі він здолав триразового призера чемпіонатів світу угорця Віктора Лорінца. // LB.ua

You may also like...