Не можна говорити про інкримінування навмисного вбивства, – ексначальник управління ГПУ про справу Чорновол

Ексначальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що не можна говорити про інкримінування навмисного вбивства у Києві працівника офісу “Партії Регіонів” у 2014 році

Про це він заявив в етері програми “Червона лінія” з Сергієм Висоцьким”, передає Еспресо.TV.

Український тиждень, Тиждень.ua

“Цей епізод досліджувався слідчими генеральної прокуратури, були проведені необхідні слідчі дії, допити, експертизи, тому що було встановлено відсутність причинного зв’язку між настанням смерті потерпілого, який був виявлений в приміщенні офісу “Партії Регіонів”,  і дій протестувальників, зокрема, щодо підпалу цього офісу. Тому це провадження було передано в кінці 2014 року до МВС. Встановлено, що була низка осіб, не тільки цей потерпілий Захаров знаходився в приміщенні, а й ще більше десятка осіб. Вони всі мали загрозу для свого життя. А ця особа, виходячи з огляду місця подій, не дивлячись на інформацію про підпал, він продовжував збирати ці речі і внаслідок цього, він отруївся чадним газом і саме це є причиною його смерті. Тобто, якщо ми говоримо, що дійсно сталася трагедія, дійсно людина загинула, але вона не перебуває безпосередньо в причинному зв’язку з діями по підпалу”, – сказав Горбатюк.

Він зауважив, що в такому випадку не можна інкримінувати підпал “ні Чорновол, ні комусь іншому”, якщо ті особи, які були в приміщенні на момент підпалу – не були встановлені у розслідуванні.

“Не можна говорити про інкримінування навмисного вбивства з точки зору кримінального права. Але, не дивлячись на це, тобто, ще ми могли припускати, що на початковому етапі, коли повідомляють про підозру, можуть помилятися слідчі, прокурори, а коли розслідування завершується і кваліфікація злочину не змінюється і особи з вищою юридичною освітою, вони всі погоджуються саме з таким варіантом, то це може свідчити саме не про якусь юридичну кваліфікацію, це виключно про чиєсь бажання, що саме Чорновол чи просто представник протестувальників Майдану виглядав саме вбивцею”, – пояснив Горбатюк.

Він зазначив, що це не має нічого спільного з правовою кваліфікацією таких дій.

Нагадаємо, слідчі ДБР звинувачують Тетяну Чорновол у навмисному вбивстві працівника офісу “Партії Регіонів” під час пожежі 18 лютого 2014 року.

You may also like...