Невиплата понад ₴420 тис. зарплати засудженим у Білоцерківській виправній колонії: розпочато кримінальне провадження

Прокуратурою Київської області із залученням спеціалістів органів державного контролю організовано комплексні перевірки з питань дотримання прав засуджених.

За результатами яких встановлено, що службовими особами державного підприємства «Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України № 35», на якому працевлаштовані засуджені, які відбувають покарання в державній установі «Білоцерківська виправна колонія № 35», грубо порушено законодавство про працю.

Так, держпідприємством не виплачено заробітну плату засудженим за поточний рік, з якої відраховуються кошти на погашення завданих внаслідок вчинення злочинів державі чи потерпілим збитків, на загальну суму понад 420 тис грн.

Реагуючи на вказані порушення, Білоцерківською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом невиплати заробітної плати засудженим за ч. 1 ст. 175 КК України.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Білоцерківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області.

Пресслужба прокуратури Київської області

You may also like...