Обрано запобіжний захід трьом столичним патрульним, яким інкримінується перевищення службових повноважень

Печерський районний суд міста Києва задовольнив клопотання слідчих Державного бюро розслідувань щодо обрання запобіжного заходу трьом співробітникам столичного управління Патрульної поліції за фактом перевищення ними службових повноважень. 21-річний рядовий поліції перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом, його колеги – 29-річний старший лейтенант поліції та 31-річний капрал поліції – поміщені до слідчого ізолятора на 60 діб, без права внесення застави.

Нагадаємо, патрульних поліцейських було затримано працівниками Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, ДБР, за співпраці з Департаментом патрульної поліції НПУ, під процесуальним керівництвом ГПУ. Співробітників підозрюють у перевищення службових повноважень під час події, яка мала місце 17 лютого 2019 року.

суд

В Оболонському районі Києва наряд патрульної поліції прибув на виклик за повідомленням про неадекватну поведінку чоловіка, який поводиться агресивно, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння. Згодом тіло 31-річного чоловіка було виявлено у лісосмузі поблизу міста Вишгород. Попередній висновок медексперта – смерть в результаті переохолодження.

Слідчими ДБР патрульним повідомлено підозру за ч.3 ст. 365 Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...