Обвинувачення стосовно особи, яка «несла службу» у силовому блоці терористичної організації «ЛНР», направлено до суду

Прокуратурою Луганської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно мешканця Луганської області за обвинуваченням в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України) та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними слідства, яке здійснювалося 3 управлінням ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, у квітні 2015 року громадянин України  з метою заподіяння шкоди територіальній цілісності України вступив до «окремого батальйону зв’язку народної міліції «Луганської народної республіки».

Під час військової служби у силовому блоці терористичної організації на посаді «радиста» бойовик збирав та передавав інформацію щодо місць дислокації підрозділів ЗСУ, за що отримував грошову винагороду у розмірі 15 тисяч російських рублів на місяць.

Крім того, упродовж 2016-2019 років обвинувачений забезпечував пропускний режим на окупаційному посту «Ізварине» у складі так званого «державного митного комітету» терористичної організації «ЛНР». Останній відповідав за безперешкодне ввезення з Російської Федерації техніки та засобів ураження, за допомогою яких ведеться збройний спротив силам АТО/ООС, а також  здійснював контроль перевезень на тимчасово окупованих територіях Луганської області через закриті українські пункти пропуску.

Бойовик перебував у розшуку та був затриманий працівниками СБУ спільно з Державною прикордонною службою України у вересні 2019 року.

До вказаного громадянина Сєвєродонецьким міським судом Луганської області застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У рамках досудового розслідування обвинувачений  визнав свою вину в інкримінованих йому злочинах та сприяв слідству, у зв’язку з чим між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Довідково: санкція інкримінованих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком  від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...