Обвинувачуваного у розбійному нападі в Лисичанську, засуджено до 7 років 6 місяців позбавлення волі  

Прокурори Лисичанської місцевої прокуратури довели у суді вину місцевого мешканця, який обвинувачувався у вчиненні нападу з метою заволодіння чужим майном з погрозами застосування насильства, небезпечного для життя та  здоров’я потерпілої (ч. 2 ст. 187КК України).

У ході судового розгляду встановлено, що у травні 2020 року в м. Лисичанську раніше судимий за розбійний напад чоловік почав переслідувати перехожу та, тримаючи у руці скляну пляшку, приставив їх горловину до шиї потерпілої, бажаючи таким чином, щоб у неї склалося враження наявності зброї. Погрожуючи пострілом з начебто пістолета, обвинувачений наказав віддати належну їй жіночу сумочку.

Коли потерпіла почала вириватися, нападник декілька разів вдарив її скляною пляшкою по голові та обличчю, а в подальшому схопив сумочку, в якій знаходився мобільний телефон та грошові кошти. Однак, через опір жінки  заволодіти належним майном жінки йому не вдалося.

Усвідомлюючи беззаперечність доказів зі сторони обвинувачення, громадянин повністю визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення. Вироком Лисичанського міського суду Луганської області обвинуваченого визнано  винним у вчиненні злочину та засуджено  до 7 років 6 місяців  позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.

Довідково: на даний час вирок суду не набрав законної сили, оскільки триває строк апеляційного оскарження – 30 днів з дня проголошення вироку.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури 

You may also like...