Одеські митники розкрили унікальний спосіб переміщення великої партії кокаїну

Товаром прикриття для наркотиків, що надійшли до морського торговельного порту «Південний» з Колумбії, стали не традиційні банани чи ананаси, а лакофарбувальні матеріали. Креативні наркоділки просто змішали у відрах з будівельним матеріалом кокаїн.

Про цей йдеться в повідомленні прес-служби ДФС.

Ні візуально, ні за допомогою експрес-аналізаторів та собак вміст наркотиків у вантажі встановити неможливо.

No photo description available.

Розрахунок наркоторгівців був простим: у «законний» спосіб ввезти в Україну на адресу одного із вітчизняних підприємств змішаний з лакофарбувальними матеріалами кокаїн, а потім виділити його в нарколабораторії.
Але цей задум їм завадили реалізувати співробітники відділу боротьби з незаконним переміщенням наркотиків і зброї управління протидії митним правопорушенням і міжнародної взаємодії Одеської митниці ДФС, які визначили вантаж таким, що має потенційно високий ризик для можливого переміщення наркотиків, та ініціювали відбір зразків.

Image may contain: food

Експерти Одеського управління з питань експертиз та досліджень Департаменту податкової та митної експертизи ДФС у відібраних зразках виявили кокаїн. Зокрема, у деяких 30-кілограмових відрах міститься до 3 кг цього наркотику. Це дає підстави прогнозувати, що дане виявлення може стати однією з рекордних кокаїнових партій.

Вага затриманого вантажу становить майже 19,5 тонни. Загальну кількість чистого наркотику буде визначено після проведення експертизи.

За даним фактом одеськими митниками до УСБУ в Одеській області направлено повідомлення про кримінальне правопорушення за ознаками статті 305 Кримінального кодексу України.

You may also like...