Одеські митники знайшли у рейсовому автобусі тайник з телефонами на третину мільйона гривень

У пункті пропуску «Маяки-Паланка-Удобне» під час спільного митно-прикордонного контролю рейсового автобусу, який прямував з Одеси до Кишинева, було виявлено спеціально обладнаний тайник.

Він знаходився біля дверей водія в технічній порожнині під пасажирським сидінням, доступ до якої був перекритий конструкційною особливістю автобусу.

Саме в цій порожнині одеські митники спільно з прикордонниками та колегами з Молдови виявили 9 пар навушників та 24 мобільні телефони різних модифікацій у заводському упакуванні торгівельних марок APPLЕ, XIAOMI і SAMSUNG, у тому числі IPhone Х та ХS.

Орієнтовна вартість виявленого товару складає приблизно 360 тисяч гривень.

З України, згідно з митним законодавством, можна вивозити без оподаткування товари, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 10 000 євро.

Тому за фактом переміщення з приховуванням від митного контролю товарів, сумарна вартість яких перевищує еквівалент 10 тис євро, складено протокол про порушення митних правил за ознаками частини 1 статті 483 Митного кодексу України.

Слід зазначити, що у разі, якби вартість товару була менше 10 тисяч євро, одеські митники не мали б підстав для складання протоколу про ПМП.

У такому разі це зробили б молдовські митники, тому що за митним законодавством суміжної держави в Молдову можна ввозити без оподаткування ввізним митом товари вартістю до 300 євро. Більше того, вони не повинні мати ознаки комерційної партії, якою вважається 3-5 однакових предметів.

Державна фіскальна служба України

You may also like...