Одеські поліцейські затримали «на гарячому» групу злодіїв (фото)

Зловмисники намагалися викрасти партію пестицидів з одного зі складських приміщень на території Одеської області. Вартість товару, який збирались поцупити злодії, становить майже пів мільйона гривень.

До Одеського управління ДВБ НПУ надійшла оперативна інформація про підготовку групи осіб, серед якої, можливо, поліцейський, до вчинення крадіжки пестицидів зі складського приміщення одного з фермерських господарств Лиманського району, що на Одещині. Для перевезення викраденого зловмисники збирались використати спеціально обладнаний мікроавтобус.

На изображении может находиться: один или несколько человек

Оперативники внутрішньої безпеки НПУ спільно з працівниками спецпідрозділу патрульної поліції “ТОР” встановили засідки. Чотирьох фігурантів затримали «на гарячому» – під час вчинення ними крадіжки міндобрива, орієнтовною вартістю 490 тисяч гривень.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Лиманського ВП ГУНП та детективи слідчого управління ГУНП в Одеській області.

Злодіями виявились громадяни України, що належать до гагаузької та болгарської етнічних груп. Найстаршому з них 42 роки, а наймолодшому – 23.

До скоєння крадіжки змовники готувалися ретельно. На місці події правоохоронці вилучили приладдя для зламу, кусачки, маски, автомобілі «Toyota» іноземної реєстрації та «Iveco» на державних номерах, в якому виявлено номери від іншого авто. Інформація про причетність співробітника поліції до діяльності групи не підтвердилась.

Слідчими Лиманського відділу поліції Одещини розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Наразі усі учасники угрупування затримані в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Готується оголошення їм підозри та обрання запобіжного заходу. За скоєне фігурантам загрожує позбавлення волі від трьох до шести років.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...