Одеські поліцейські затримали злочинну групу, яка збувала наркотики та прихотропи по всій Україні

За результатами досудового розслідування затримані четверо уродженців Донецької, Херсонської та Хмельницької областей, які займалися наркозлочинною діяльністю. У зловмисників вилучено заборонених речовин на суму майже 400 тисяч гривень.

Встановлено, що 28-річна жінка та її 23-річний співмешканець замовляли великі партії заборонених речовин в одному з телефонних месенджерів, у спеціально орендованому в Одесі помешканні розфасовували їх, а тоді займалися гуртовою та роздрібною торгівлею. Товар доставляли покупцям через поштові сервіси або шляхом так званих закладок, а оплату задля конспірації отримували криптовалютою.

Під час обшуків у фігурантів вилучили майже 700 грамів солей на суму приблизно 300 тисяч гривень, електронні ваги, пакувальний матеріал, ґаджети та банківські карти.

Також поліцейські викрили ще двох чоловіків віком 25-ти 27-ми років, які працювали на цивільну пару і розкладали «закладки». Молодшого за віком громадянина поліцейські затримали в Одесі на вулиці Балківській, коли він розкладав по схованках мефедрон. Старшого правопорушника за сприяння одеських поліцейських їхні колеги з Хмельниччини схопили біля одного з поштових відділень в місті Красилів, щойно той отримав посилку з 250 грамами метадону на суму приблизно 100 тисяч гривень.

«Усіх чотирьох фігурантів помістили до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси оголосили трьом затриманим підозри за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Її санкція передбачає покарання позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. До суду скеровані клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Процесуальні заходи щодо четвертого правопорушника здійснюють поліцейські Хмельниччини», – зазначив начальник слідчого відділу відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Ярослав Клинч.

Відділ комунікації поліції Одеської областв

You may also like...