Перший заступник голови Шевченківської РДА «забув» задекларувати майже ₴60 млн. боргів перед банком

Київською місцевою прокуратурою № 10 скеровано до суду обвинувальний акт відносно першого заступника голови Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації, який підозрюється у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України, а саме у внесенні недостовірних відомостей до декларації.

Згідно з матеріалами слідства, вказаний посадовець, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», не відобразив у щорічних е-деклараціях за 2015-2018 роки відомості про наявність у нього фінансових зобов’язань перед банком на суму понад 60 млн гривень.

Нет описания фото.

За результатами проведеного розслідування обвинувальний акт відносно посадовця скеровано до Шевченківського районного суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, наразі у Шевченківському районному суді міста Києва перебуває ще один обвинувальний акт відносно першого заступника голови Шевченківської РДА за обвинуваченням у шахрайському заволодінні об’єктами комунальної нерухомості на суму понад 35 млн гривень, а також у заволодінні грошовими коштами компаній, які надавали послуги з комплексного обслуговування та прибирання прибудинкових територій у Шевченківському районі міста Києва.

Посадовцю інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...