Підполковника ЗСУ підозрюють в «підробці» накладних на поставку продуктів до в/ч на ₴900 тис.

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступнику командира військової частини з тилу Збройних Сил України, який завдав бюджету збитків на майже 900 тисяч гривень.

Протягом січня—лютого 2019 року підполковник Збройних Сил України завищував обсяги наданих підприємством послуг з постачання продуктів для військової частини.

https://dbr.gov.ua/assets/cache/images/main/1-05-400x250-0d7.png

Він склав та видав видаткові накладні в межах договору на поставку продуктів харчування на загальну суму 898 тисяч 842 гривні, які насправді до військової частини не поступали.

За попередньою інформацією, військовий отримував за це «відкати» від представника підприємства.

Підполковника ЗСУ підозрюють у використанні ним свого службового становища всупереч інтересам служби, що завдало тяжких наслідків державним інтересам, а також у видачі ним завідомо неправдивих офіційних документів та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років та зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Процесуальне керівництво здійснює Білоцерківська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері, оперативний супровід — Головне оперативне управління ДБР.

ДБР

You may also like...