Податковою міліцією Миколаївщини припинено незаконний експорт соняшникової олії загальною вартістю ₴60 млн.

На Миколаївщині, співробітниками податкової міліції спільно з співробітниками Херсонського прикордонного загону та управління служби безпеки області, під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області припинено спробу незаконного експорту понад 3,2 тисячі тон олії соняшникової.

В рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за ст. 212 Кримінального кодексу України встановлено, що одним із сумнівних підприємств Миколаївщини, яке до податкової не звітувало та податки не сплачувало, здійснено спробу експорту морським шляхом на судні закордонного плавання олії соняшникової в значних обсягах, придбаних за невідомих обставин.

На изображении может находиться: небо, облако и на улице

За результатами проведених слідчих дій вилучено олію соняшникову орієнтовною вартістю близько 60 млн гривень, на яку накладено арешт. При цьому з доводами про злочинність походження олії погодились як суди першої так і апеляційної інстанцій.

Наразі триває досудове розслідування. Проводяться першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення винних осіб та притягнення їх до передбаченої законодавством відповідальності.

Державна фіскальна служба України

You may also like...