Поліцейські Київщини затримали в Одесі зловмисників, підозрюваних у скоєнні озброєних розбійних нападів  

У затриманні злодіїв приймали участь працівники Управління карного розшуку, слідчого управління поліції Київщини із залученням бійці КОРДУ та полку поліції особливого призначення.

Так, наприкінці минулого року група невідомий осіб у чорних шарфах на обличчі, під приводом організації «дитячих свят», зайшли безперешкодно до одного з будинків в селищі Гостомель. Там вони напали на  родину, зв’язали чоловіка, дружину та двох їхніх дітей. Завдавши жінці тілесних ушкоджень, нападники забрали велику суму грошей та коштовності.  Після чого зникли у невідомому напрямку.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України і одразу розпочала проводили оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб зловмисників та їх затримання.

Під час проведення низки поліцейський заходів та відпрацювання камер відеоспостереження системи «Безпечна Київщина» працівники поліції вийшли на слід злодіїв і затримали їх у місті Одеса.

Ними виявилися 35-річний одесит, він же організатор нападу, та 27-річний виконавець злочину – громадянин з сусідньої країни пострадянського простору.

Під час обшуку у правопорушників вилучено зброю, боєприпаси, гранату РГО, ножі. Також вилучені транспортні засоби, на якому пересувались нападники.

Про затримання іноземця повідомлено дипломатичну установу Республіки Молдова.

За даним фактом також відкрите кримінальне провадження за ст.257 КК України (бандитизм).

Наразі зловмисники наразі знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про оголошення підозри затриманим чоловікам та обрання для них запобіжного заходу. Поліцейські перевіряють їх на причетність до скоєння інших злочинів га території області.

Також працівники поліції Київщини продовжують заходи щодо затримання інших фігурантів цього злочинного угрупування.

Відділ комунікації поліції Київської області

You may also like...