Поліцейські викрили гастролерку, яка ошукала львів’янина, заволодівши 19 тисячами доларів

Зловмисниця разом зі спільниками заздалегідь орендували приміщення та облаштували у центрі Львова фіктивний пункт обміну валют. Після скоєння шахрайства в особливо великих розмірах підозрювана втекла до Києва, де і була затримана оперативниками карного розшуку поліції Львівщини.

29 листопада до поліції надійшло повідомлення від львів’янина про те, що в одному з обмінних пунктів Львова, на вулиці Під Дубом, касирка взяла у нього гроші для обміну і зникла разом з ними.

На місце події негайно виїхали оперативники Управління карного розшуку поліції Львівщини, а також слідчо-оперативна група та оперативники кримінальної поліції Львівського районного управління поліції №1. Як встановили правоохоронці, потерпілий передав для обміну кошти у сумі 19 тисяч доларів США. Касирка взяла гроші та вийшла з ними через задній вихід.

Поліцейські встановили, що до скоєння злочину причетна 37-річна мешканка Києва. Зловмисниця разом зі спільниками заздалегідь орендували та облаштували фіктивний обмінний пункт з імітаційними засобами – таблицею із курсом валют, апаратом для перерахунку грошей, фальшивими грошовими коштами для створення видимості здійснення послуг обміну валют.

Касирка користувалася перукою чорного кольору та використовувала підроблені документи. З метою пошуку потенційної жертви зловмисниця подавала онлайн-оголошення про обмін великої суми іноземної валюти, пропонуючи занижений курс.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами, а також вивчивши відео з камер спостереження системи «Безпечна Львівщина», поліцейські встановили помешкання, яке зловмисниця орендувала у Львові, та транспорт, на якому пересувалась. 6 грудня, під час санкціонованих обшуків за місцем її проживання у Києві, правоохоронці виявили та вилучили речові докази її протиправної діяльності.

Слідчі повідомили затриманій про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють усі обставини події та причетних осіб.

Прохання до всіх, хто став жертвою схожих махінацій, звернутися на лінію 102. Будьте обережні при здійсненні валютних операцій, не спокушайтеся на низький курс валют!

Відділ комунікації поліції Львівської області

You may also like...