Поліцейські зони відчуження виявили факт незаконного видобування піску на території заповідника

30 жовтня, під час відпрацювання зони відчуження та зони безумовного відселення поліцейські відділу поліції № 1 (м. Чорнобиль) Вишгородського РУП спільно з працівниками Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника виявили факт видобування піску на землях ЧРЕБЗ.

На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції.

Возможно, это изображение (природа)

Встановлено, що видобування піску невідомими особами на землях Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника велося без належних на те підстав та документів.

Координати вказаної земельної ділянки, на якій добувався пісок, накладаються на землі кадастрової публічної карти Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

У якості речових доказів поліцейські вилучили з місця події зразки піщаної суміші та екскаватор марки “Hyundai 170W”, за допомогою якого видобувався пісок.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Поліція Київської області

You may also like...