Поліція розслідує обставини вибуху у квартирі у Деснянському районі столиці

Внаслідок події власник помешкання отримав поранення різного ступеню тяжкості, з якими його госпіталізували у лікарню. За фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами слідчі розпочали кримінальне провадження.

Вчора близько 21-ї години до столичної поліції з лікарні швидкої медичної допомоги надійшло повідомлення про те, що до них звернувся 59-річний чоловік із пораненнями, отриманими під час вибуху у власній квартирі на вулиці Закревського. На адресу події виїхала слідчо-оперативна група Деснянського управління поліції.

На місці правоохоронці провели першочергові слідчі дії та встановили, що господар у пластиковій тарі змішував невстановлені хімічні речовини, які у результаті синтезу вибухнули. Із квартири слідчі вилучили залишки пластику, які направили для проведення експертизи.

Слідчі внесли відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...