Понад 43 тисяч гривень втратили мешканці Краматорська після спілкування з фейковими співробітниками банку

Зняття грошей з картки сталося одразу після того, як троє мешканців телефоном повідомили аферистам необхідні особисті дані. За всіма фактами відкриті кримінальні провадження.

Попри всі застереження поліцейських шахрайська схема з банківськими картками продовжує працювати. Громадяни називають аферистам необхідну інформацію, і як наслідок – втрачають усі кошти. Так, на «гачок» зловмисників потрапили троє місцевих мешканців.

Картинки по запросу з фейковими співробітниками банку

20 тисяч гривень втратила 47-річна жінка після спілкування з «працівником служби безпеки банка». Під приводом перевірки паспортних даних, аферист дізнався від потерпілої всю необхідну інформацію та викрав з її картки всі гроші.

З картки 43-річної жінки «банківські» шахраї зняли 7,5 тисяч гривень,але привід дзвінка був трохи інакший – оновлення даних електронної системи. Потерпіла отримала в смс-повідомленні кілька кодів, які і назвала аферистам.

За аналогічної схемою зловмисників втратив свої 16 тисяч гривень 37-річний чоловік.

Поліцейські наголошують не повідомляти нікому свою особисту інформацію та всі операції з банківськими картками здійснюйте тільки у фінустанові.

В разі отримання смс-повідомлення про блокування картки, або раптового балансу рахунку рівного 00.00 гривень – ні в якому разі не телефонуйте на вказані номери, не називайте коди, які надходять в смс.

Якщо Ви стали жертвою шахраїв, або у Вас виникли сумніви щодо дзвінка невідомих – одразу телефонуйте на номер «102».

Краматорський відділ поліції
Донецької області

You may also like...