Понад 50 мільйонів гривень необлікованої готівки вилучили в організаторів схеми ухилення від сплати податків

Співробітники Головного управління по боротьбі  з корупцією та оргзлочинністю СБ України спільно з податковою міліцією ГУ ДФС у м. Києві під процесуальним керівництвом прокуратури м. Києва ліквідували схему ухилення від сплати податків та вилучили у її організаторів п’ятдесят мільйонів гривень необлікованої готівки і велику партію тютюнових виробів.

У межах розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України правоохоронці встановили, що службові особи одного з київських підприємств, діючи у 2018-2019 р. на території Києва та Харківської області, умисно ухилились від сплати податків на суму понад п’ять мільйонів гривень.

Фігуранти провадження здійснювали реалізацію тютюнових виробів за готівку без оформлення будь-яких документів. Для створення видимості реальної реалізації тютюнових виробів зловмисники документально оформляли їх продаж на адресу фіктивних підприємств. Вони також допомагали підприємствам реального сектора економіки в ухиленні від сплати податків шляхом формування «клієнтам» фіктивного податкового кредиту.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених в офісних і складських приміщеннях компанії–фігуранта, а також в транспортних засобах, які використовувалися учасниками схеми, правоохоронці вилучили з незаконного обігу понад 50 мільйонів гривень неврахованої готівки і партію тютюнових виробів вартістю тринадцять мільйонів гривень. Підтвердити документально походження товару та готівки менеджмент підприємства не змогли і відмовився давати будь-які пояснення.

Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на вилучені гроші та продукцію.

Триває слідство.

Пресцентр СБ України

You may also like...