Посадовець міграційної служби з Херсонщини налагодив бізнес на нелегалах

Служба безпеки України викрила керівника одного з районних підрозділів Управління державної міграційної служби у Херсонській області на систематичному вимаганні хабарів від іноземних громадян.

Співробітники спецслужби встановили, що посадовець налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від іноземців за прискорену легалізацію та не видворення з країни порушників міграційного законодавства. Вартість «послуг» зловмисника залежала від платоспроможності мігрантів, складності випадку і в середньому становила $1 тисячу.

Затримали посадовця у відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального Кодексу України поряд із місцем роботи під час отримання хабара у розмірі 20 тисяч гривень від громадянина однієї з країн Центральної Азії.

Під час обшуків за місцями  проживання та роботи, а також в особистому автомобілі зловмисника правоохоронці виявили ще 34 тисячі у гривневому еквіваленті.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Викриття зловмисника відбувалося спільно з територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Мелітополь, під процесуальним керівництвом прокуратури Запоріжжя.

Прес-центр СБУ

You may also like...