Посадовця ГУ Держгеокадастру Харківщини підозрюють в незаконній передачі землі майже на ₴400 тис.

Харківською місцевою прокуратурою № 1 повідомлено про підозру екс-посадовцю управління Держкомзему у місті Харкові у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), який на цей час обіймає керівну посаду у головному управлінні Держгеокадастру у Харківській області.

За версією слідства у лютому 2010 року вказаною посадовою особою було підписано позитивний висновок по проекту землеустрою щодо відведення двох земельних ділянок для будівництва житлового будинку та садівництва у власність громадянину загальною площею 0,22 га, що у подальшому стало підставою для передачі вказаних земель у приватну власність. При цьому, ці землі фактично є державною власністю та перебувають у постійному користуванні Державного підприємства «Харківська лісова науково-дослідна станція».

Ринкова вартість незаконно відчужених земель складає майже 400 тис грн. Таким чином, дії вказаного посадовця призвели до вибуття з державної власності земельних ділянок лісогосподарського призначення.

У якості забезпечення кримінального провадження до суду також подані клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та про відсторонення вказаної посадової особи від посади.

Також з метою забезпечення відшкодування шкоди спричиненої злочином, на вказану земельну ділянку судом вже накладено арешт.

Окрім цього, з метою повернення незаконно наданих у приватну власність земельних ділянок лісового фонду місцевою прокуратурою подано позов, який наразі перебуває на розгляді суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Харківської області

You may also like...