Посадовця міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки затримали на хабарі у 6 500 доларів

Посадовець обіцяв призовнику вирішити питання у визначенні «комфортного» місця проходження служби – не направляти його на територію ООС або видати військовий «білий квиток».

Викрили протиправну діяльність фігуранта слідчі управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління Національної поліції України, за оперативного супроводження працівників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції та процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства посадовець Чорноморського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки вимагав від чоловіка, який призваний для проходження строкової військової служби 6 500 доларів США неправомірної вигоди.  За таку суму фігурант обіцяв не відправляти призовника до військової частини, яка знаходиться на території Операції об’єднаних сил або звільнити  від проходження строкової служби за станом здоров’я.

Сьогодні, 12 квітня, поліцейські затримали посадовця під час отримання другого траншу неправомірної вигоди у розмірі 6 000 доларів США. Напередодні він отримав першу частину хабаря – 500 доларів США.

Фігуранта затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання про вручення затриманому повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, та обрання запобіжного заходу.

Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Управління комунікації Національної поліції України
(за матеріалами Головного слідчого управління)

You may also like...