Посадовця прокуратури затримали під час одержання хабара за «кришування» від Державного бюро розслідування

Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, за процесуального керівництва Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора та за сприяння прокуратури Рівненської області, затримали заступника начальника відділу прокуратури Рівненської області після одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, посадовець за щомісячну неправомірну вигоду обіцяв начальнику відділення поліції сприяти у непритягненні його до можливої кримінальної відповідальності та в подальшому «кришувати» його діяльність перед органами Державного бюро розслідувань.

https://dbr.gov.ua/sites/default/files/2020-07/003%20%2838%29.jpg

1 липня 2020 року слідчі ДБР затримали прокурора в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України після чергового одержання неправомірної вигоди у вигляді 2 ноутбуків.

Наразі слідчі ДБР проводять обшуки у приміщенні прокуратури Рівненської області та за місцем проживання прокурора.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснює УСР в Рівненській області ДСР Нацполіції України.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

ДБР

You may also like...