Посадовцям «Ощадбанку» повідомлено про підозру у привласненні вкладів пенсіонерів та дітей-інвалідів на суму ₴2,2 млн.

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області керуючому відділенням та провідному економісту одного з відділень «Ощадбанку» повідомлено про підозру в організації злочинної схеми привласнення коштів з поточних та депозитних рахунків клієнтів (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 200 КК України).

За даними слідства, керуючий районним відділенням ймовірно у змові з провідним економістом протягом 2016-2018 років привласнювали кошти клієнтів банку, шляхом проведення безпідставних операцій, в тому числі безготівкового перерахування коштів з депозитних рахунків на підставні карткові рахунки за підробними документами. В результаті таких дій постраждало 72 особи – у переважній більшості це пенсіонери та діти-інваліди. Загальна сума привласнених за вказаною схемою коштів склала понад 2,2 млн грн.

Ощадбанк два дня не будет принимать платежи – Наши Банки

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Генеральна прокуратура України

You may also like...