Повідомлено про підозру адвокату, який незаконно заволодів земельною ділянкою ринковою вартістю близько ₴3,7 млн.

Встановлено, що вказаний адвокат спільно з іншою особою розробили план з метою заволодіння чужим майном, а саме земельною ділянкою площею 2,2966 га, яка входить до державної форми власності лісогосподарського призначення, що розташована на території Києво – Святошинського районну в межах Гореницької сільської ради біля с. Стоянка та подальшого отримання грошових коштів від продажу даної земельної ділянки.

Для цього вони підшукали невстановлених осіб, за допомогою, яких підробили Державний акт та безпідставного створили електронний файл із недостовірними відомостями, що стосуються Державного акту.

Після отримання усіх необхідних документів для укладення цивільно – правової угоди, звернулися із завідомо підробленими документами до приватного нотаріуса, яка внесла відомості про право власності на вказану земельну ділянку до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. В подальшому вказану землю було продано.

Таким чином, останні реалізували свій злочинний умисел щодо заволодіння земельною ділянкою площею 2,2966 га, ринкова вартість якої згідно з висновком оціночно-земельної експертизи від 21.06.2017 станом на 30.10.2013 становила близько 3,7 млн грн.

З огляду на викладене, прокурором області вказаному адвокату повідомлено про підозру у шахрайстві, тобто заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах та у використанні завідомо підробленого документа, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України.

Його спільнику також повідомлено про підозру у вчиненні вищевказаних кримінальних правопорушень.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...