Повідомлено про підозру депутату селищної ради на Чернігівщині, який спричинив смертельну ДТП

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру депутату Талалаївської селищної ради Чернігівської області, який у серпні 2019 року в селі Гоголів Броварського району спричинив дорожньо-транспортну пригоду за участю автомобілів «Volkswagen Caddy» та «ВАЗ 21112».

Внаслідок порушення підозрюваним правил безпеки дорожнього руху, пасажир автомобіля «ВАЗ 21112» від отриманих тілесних ушкоджень помер у кареті швидкої медичної допомоги, а водій іншого автомобіля отримав тілесне ушкодження середнього ступеню тяжкості.

Дії особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого та середньої тяжкості тілесне ушкодження потерпілому).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...