Повідомлено про підозру екс-заступнику голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України»

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління під процесуальним керівництвом управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Головного слідчого управління Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань, Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 10.04.2014 за фактом розтрати майна публічного акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України.

Розслідуванням установлено, що заступник голови правління публічного акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» за попередньою змовою з представниками низки компаній – нерезидентів у період 2013 – 2014 років вчинив дії, спрямовані на розтрату майна цього товариства шляхом незаконного обернення його на користь компаній – нерезидентів, чим завдав державі збитків на загальну суму понад 41 млн доларів США, що станом на 10.04.2014 за курсом Національного банку України становило 522 381 060 грн і є особливо великим розміром.

За результатами досудового розслідування 21.02.2019 з дотриманням вимог та норм кримінального процесуального законодавства України повідомлено про підозру колишньому заступнику голови правління публічного акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» у вчиненні за попередньою змовою групою осіб кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Підозрюваного у зв’язку з переховуванням від органу досудового розслідування та суду оголошено в розшук.

З огляду на це Генеральною прокуратурою України до Печерського районного суду м. Києва подано клопотання про надання дозволу на затримання підозрюваного з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у провадженні спрямоване на швидке, повне, всебічне, неупереджене встановлення усіх обставин вчинення кримінального правопорушення, вжиття вичерпних заходів щодо встановлення місцезнаходження підозрюваного, притягнення його до кримінальної відповідальності, а також відшкодування завданих державі збитків.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...