Повідомлено про підозру грабіжнику, якого затримали небайдужі громадяни

Наразі підозрюваний перебуває під вартою. Досудове розслідування за замах на грабіж триває.

Подія трапилася у Голосіївському районі столиці. 58-річний чоловік сидів за кермом своєї автівки. Раптом підбіг незнайомець, через відчинене вікно схопив із панелі приладів мобільний телефон і кинувся тікати. Потерпілий почав кликати на допомогу та переслідувати зловмисника. У цей час неподалік йшли двоє хлопців. Почувши крики чоловіка, вони побігли йому на допомогу. Втікача наздогнали та повідомили про подію на 102.

Слідчо-оперативна група Голосіївського управління поліції за лічені хвилини прибула на адресу. Небайдужі громадяни передали фігуранта правоохоронцям. Під час невідкладного обшуку у нього виявили речовий доказ – викрадений телефон. Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відомо, що 25-річний місцевий мешканець раніше вже мав проблеми із законом: наразі в Голосіївському районному суді розглядається провадження стосовно вчинення затриманим крадіжки.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 186 (Закінчений замах на грабіж) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до шести років ув’язнення. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відділ комунікації поліції Києва 

You may also like...