Повідомлено про підозру особі, яка очолила фейкову дільничну виборчу комісію на Сумщині (ФОТО)

Сумською обласною прокуратурою повідомлено про підозру особі, яка самовільно присвоїла повноваження голови дільничної виборчої комісії, таким чином перешкодила здійсненню виборчого права 379 осіб (ч. 1 ст. 353 ч. 3, ст. 157 КК України).

За даними слідства, 25 жовтня 2020 року в с. Соснівка Конотопського району паралельно розпочали роботу дві виборчі дільниці з ідентичними номерами: одна дільниця офіційно зареєстрована, а інша – не мала жодних повноважень на місцевих виборах 2020 року. Як з’ясувалось, окремі мешканці села вирішили не брати участь у добровільному об’єднанні територіальних громад, хоча Постановою Кабінету Міністрів України село було включене до Попівської сільської ради.

Відтак місцеві жителі вирішили провести альтернативні вибори – створили комісію, розіслали жителям запрошення, надрукували та завірили печаткою два види бюлетенів, у яких пропонували громадянам обрати голову сільської ради Соснівки та депутата Соснівської сільської ради. При цьому в бюлетенях було заначено лише по одній кандидатурі. Доки роботу самопроголошеної комісії не припинили співробітники поліції, участь у голосуванні взяло близько 379 осіб.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, воно здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Сумській області. Наразі встановлюються інші особи, які причетні до створення та роботи фейкової дільниці.

You may also like...