Повідомлено про підозру посадовцю Держгеокадастру Київщини, діями якого державі спричинено збитки на ₴1,4 млн.

З’ясовано, що державний службовець, достовірно знаючи, що 8 земельних ділянок державної власності перебувають в оренді осіб, які за їх користування справно сплачували кошти до бюджету, підробила документи та незаконно, без відома цих громадян, передала землю в приватну власність третім особам.

Таким чином внаслідок протиправних дій посадовця, Держгеокадастру з державної власності вибуло 16 га земель сільськогосподарського призначення та державі спричинені збитки в розмірі майже 1,4 млн грн.

З огляду на викладене, Білоцерківською місцевою прокуратурою повідомлено керівнику одного із відділів Головного управління Держгеокадастру у Київській області повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам окремих громадян та державним інтересам та службовому підроблення).

На теперішній час вирішується питання про відсторонення державного службовця від займаної посади та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Довідково: Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...