Правоохоронці Донецької області грабували наркодільців та самі продавали захоплену наркоту

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, за оперативного супроводу ГВ БКОЗ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та оперативного підрозділу теруправління ДБР за процесуального керівництва прокуратури Донецької області викрили злочинну діяльність, затримали та повідомили про підозру організованій групі у складі командира взводу роти тактико-оперативного реагування та трьох поліцейських Управління патрульної поліції в Донецькій області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДБР.

За попередньою інформацією, четверо правоохоронців діючи у складі злочинної групи налагодили механізм одержання неправомірної вигоди від осіб, які здійснюють виготовлення та збут наркотичних засобів. Правоохоронці проникали до приватної власності осіб, застосовували фізичне насильство, вилучали знайдені наркотичні засоби та в подальшому збували їх. Також поліцейські вимагали та одержували від наркоторговців неправомірну вигоду у якості плати за непритягнення їх до кримінальної відповідальності.

https://dbr.gov.ua/sites/default/files/2020-07/WhatsApp%20Image%202020-07-09%20at%2021.11.42.jpg

У ході досудового розслідування задокументовано 5 епізодів протиправної діяльності правоохоронців.

9 липня 2020 року чотирьох учасників злочинної групи затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

https://dbr.gov.ua/sites/default/files/2020-07/001_4.jpg

Також проведено обшуки за місцем проживання, у транспортних засобах фігурантів провадження, а також у службових кабінетах Управління патрульної поліції в Донецькій області. У кабінетах керівництва управління патрульної поліції  виявлено та вилучено зброю та велика кількість набоїв, походження яких буде встановлено слідством.

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні низки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 162, ч. 3. ст. 368,. ч. 2 ст. 365 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо відсторонення затриманих від займаних посад та відносно них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

You may also like...