Правоохоронці Харкова затримали жінку, яка вербувала сексзаробітчанок за кордон

Зловмисницею виявилася 41-річна мешканка міста Антрацита Луганської області

20 січня  міжвідомча група у складі поліцейських Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, та слідчого управління ГУНП в Харківській області спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Харківській області затримала організаторку на території міжнародного аеропорту «Харків».

Встановлено, що жінка організувала у Харкові пошук, підбір та вербування молодих жінок для подальшого переміщення до Республіки Туреччина з метою сексуальної експлуатації. З жовтня 2019 року правопорушниця підшукала та завербувала 7 мешканок міста, які знаходилися в уразливому стані за особистих обставин.

20 січня зловмисниця намагалася переправити літаком чотирьох завербованих дівчат віком від 22 до 26 років до міста Стамбула. Під час чого і була затримана правоохоронцями.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми)  Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

На даний час зловмисниця знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання,  вирішується питання щодо повідомлення їй про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та обрання запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Харківської області

You may also like...