Правоохоронці затримали чоловіка, який перебував у розшуку за грабіж

Зловмисник побив та забрав гроші у літньої жінки, після чого втік. За допомогою колег із Житомирської області працівники столичної поліції встановили місцезнаходження підозрюваного, який втік з-під домашнього арешту, та затримали. Йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Подія сталася у березні минулого року на проспекті Лісовому Деснянського району столиці. До поліції від 77-річної киянки надійшло повідомлення про те, що її пограбував незнайомець.

Як розповіла старша слідча Деснянського управління поліції Олена Басок, на місце події прибула слідчо-оперативна група, яка поспілкувалась із потерпілою та дізналась прикмети зловмисника:

«Під час відпрацювання території на вулиці Кубанської України працівники кримінальної поліції затримали чоловіка, схожого за описом. Далі встановили особу затриманого, ним виявився 34-річний уродженець Тернопільської області, раніше не судимий. У рамках відкритого кримінального провадження фігуранту повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 186(Грабіж) Кримінального кодексу України, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту».

Проте під час ведення досудового розслідування чоловік не з’являвся на виклики слідчого, тож його оголосили у розшук. Нещодавно працівники поліції Житомирської області повідомили про місцезнаходження розшукуваного та передали оперативним працівникам Деснянського управління поліції. Фігуранта затримали, згідно зі ст. 191 (Дії уповноважених службових осіб після затримання на підставі ухвали слідчого судді, суду про дозвіл на затримання) Кримінального процесуального кодексу України, який переховувався від правосуддя.

«Суд задовольнив клопотання та обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За вчинене правопорушення чоловіку загрожує до шести років позбавлення волі», – додала поліцейська.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...