Прикарпатські поліцейські викрили злочинну групу у скоєнні крадіжок, підпалів та угонів

Правоохоронці Івано-Франківщини затримали зловмисників, на рахунку яких  щонайменше п’ять тяжких злочинів. Слідчі повідомили чоловікам про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень. Суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави – близько пів мільйона гривень для кожного.

Поліцейські з’ясували, що до складу злочинної групи входили чотири раніше судимих мешканців Надвірнянського району – 1977, 1987, 1991 та 1994 років народження. Свої злочини зловмисники продумували наперед, використовували заходи конспірації.

В ході досудового розслідування слідчі встановили, що затримані у березні 2019 року, діючи за попередньою змовою, проникли до гаражного приміщення мешканця села Пнів і викрали транспортний засіб.

Наступного року злочинна група обікрала будинок мешканця цього ж населеного пункту. З приміщення домоволодіння зловмисники викрали золоті вироби.

Ще один злочин затримані скоїли у травні 2020 року. У місті Надвірна чоловіки, використовуючи легкозаймисту речовину, підпалили вхідні двері та вікна двох торгових закладів, будівлю однієї з державних установ району, а також автомобіль.

Упродовж року правоохоронці здійснили кропітку роботу: провели комплекс спеціальних поліцейських заходів, встановили обставини вказаних злочинів, розшукали підозрюваних, зібрали доказову базу.

Вчора, 5 лютого, трьох зловмисників затримали оперативники Управління карного розшуку, слідчі (детективи) обласної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури області. У затриманні брали участь бійці спецпідрозділу роти поліції особливого призначення.

За місцем проживання чоловіків провели кілька обшуків. У результаті правоохоронці виявили та вилучили одяг, засоби маскування та інші речі, що підтверджують їхню причетність до злочинної діяльності.

Поліцейські повідомили затриманим про підозри за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням в житло чи інше приміщення), ч. 2 ст. 194 (Умисне пошкодження або знищення майна) через ч. 2 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом).

Івано-Франківський суд обрав зловмисникам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави – близько пів мільйона гривень для кожного.

Тривають подальші слідчі дії для встановлення причетності злочинної групи до скоєння інших кримінальних правопорушень на території області.

Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини

You may also like...