Припинено діяльність потужного міжрегіонального конвертцентру із загальним обігом у сотні мільйонів гривень

Оперативники Служби безпеки України встановили, що організатори угруповання з Києва та Полтави організували механізм із виведення у «тінь» коштів низки суб’єктів підприємницької діяльності.

Зловмисники «надавали послуги» комерсантам із мінімізації податкового навантаження. Механізм розкрадання бюджетних коштів був організований через використання підконтрольних фірм реального сектору економіки та підприємств з ознаками фіктивності.

На изображении может находиться: обувь

Під час санкціонованих слідчих дій у офісних приміщеннях «конверту», за місцями проживання та в автомобілях фігурантів провадження правоохоронці виявили печатки низки фіктивних підприємств, засоби зв’язку, ноутбуки, податкову звітність та документацію, яка доводить проведення фінансових оборудок, а також готівку на суму понад 2,6 мільйона гривень.

За висновками експертів, за час свого функціонування конвертцентр встиг «вивести в тінь» приблизно триста мільйонів гривень.

Наразі на рахунки понад сорока п’яти юридичних осіб, а також на майно, яке використовувалося в протиправній діяльності накладено арешт. Діяльність конвертцентру повністю локалізовано.

Триває досудове розслідування.

Операція з викриття та блокування незаконних дій проводилась співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ спільно з Головним слідчим управлінням СБУ під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України.

Служба безпеки України

You may also like...