Припинено діяльність угруповання, причетного до створення у Харкові мережі борделів

Служба безпеки України припинила діяльність злочинного угруповання, учасники якого причетні до створення у  Харкові мережі салонів з надання інтимних послуг.

Оперативники спецслужби встановили, що четверо організаторів нелегального бізнесу створили в обласному центрі мережу підпільних салонів із надання інтимних послуг. Учасники злочинного угрупування підшуковували жінок, які перебували у скрутному матеріальному становищі. Вони пропонували високооплачуваний дохід, не розкриваючи деталей, а у процесі «оформлення на роботу» схиляли до заняття проституцією.

За оцінками правоохоронців, зловмисники встигли втягнути у незаконну діяльність понад 100 дівчат.

Для координації ділки створили підпільний «кол-центр». Його оператори приймали замовлення від клієнтів, розміщували в інтернеті рекламу інтим-послуг та об’яви для «вербування» жінок. Конспіруючись, при виході в інтернет, працівники контакт-центру використовували картки іноземних операторів мобільного зв’язку.

У ході операції співробітники СБУ провели 9 обшуків, зокрема, у “кол-центрі” та за місцями проживання учасників злочинної групи.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 303 (сутенерство або втягнення осіб у зайняття проституцією) Кримінального кодексу України.

Операція проводилась під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

СБУ

You may also like...