Привласнення понад ₴700 тис. під час ремонту школи та спорткомплексу – судитимуть групу осіб на Житомирщині

Бердичівською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб за фактом підроблення та використання документів,  привласнення 720 тис грн, а також неналежного виконання службових обов’язків (ч. ч. 3,4 ст. 358, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у вересні-грудні 2017 року підприємець з міста Житомира, відповідно до укладених договорів, виконував капітальні ремонти дахів і заміни вікон та дверей Крилівської загальноосвітньої школи та Червоненського центру дозвілля на загальну суму 2,4 млн грн. Для проведення ремонту також залучив свого знайомого. Після закінчення ремонту вони спільно внесли до офіційних документів недостовірні відомості, завищивши обсяги виконаних будівельних робіт та використаних матеріалів.

Інженер з технічного нагляду, у свою чергу, не перевірив фактично виконані роботи та їх відповідність відображеним в офіційних документам цифрам.

З метою відшкодування завданих територіальній громаді збитків, прокурором заявлено до суду позов про стягнення суми завданих збитків. На майно одного з фігурантів справи судом накладено арешт.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури

You may also like...