Привласнювала кошти вихователів дитсадка — судитимуть колишню завідуючу дошкільного закладу

Лозівською місцевою прокуратурою Харківської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишньої завідуючої одного з дошкільних навчальних закладів Балаклійського району Харківської області за фактом службового підроблення та привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2, 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено, що жінка, користуючись своїм службовим становищем, вносила в табелі обліку завідомо неправдиві відомості про відпрацьований робочий час працівників закладу, які фактично не працювали, а рахувалися «на папері», бюджетні  кошти, які виділялися на заробітну плату, привласнювала собі.

Загальна сума збитків склала понад 300 тисяч гривень.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування проводилося слідчими Слідчого відділу поліції № 1 Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Ізюмським районний відділ Управління СБ України у Харківській області.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

You may also like...